ignus - pagina parintelui ioan - arta & spiritualitate ortodoxa

MENIU

Pagina de start

 

 

 

 

 

TEXTE PUBLICATE

[ inapoi la indexul cu texte publicate ]

Arta cafenie [2]
[ scris pentru revista Renasterea; cenzurat ]

In ultimele saptamani am fost intrebati de catre diverse persoane (personalitati) daca ASCOR – Cluj se va opune, printr-o actiune de protest, construirii unui alt „Kitsch monstruos” in imediata apropiere a absidei Altarului Catedralei Arhiepiscopale, sau va urma sa ingroase randurile adeptilor caldutului consens al resemnarii.
Informandu-ma din anumite gazete despre „maretul plan” de-a transforma Piata Avram Iancu in „cel mai grandios monument arhitectonic din Romania”, mi-am pus intrebarea daca intr-adevar va mai apare, intempestiv, in rotonda centrala a edificiului mundan, in locul situat dinaintea misteriosului Punct, un nou munte de piatra si ciment.
Ce ne rezerva acest an in care abia am pasit?
E greu de spus. Cine in al doilea secol dupa Hristos s-ar fi intrebat ce anume va avea sa fie Roma peste doua secole, ar fi raspuns: o metropola de doua ori mai mare decat cea care este acum, cu edificii de zece ori mai grandioase. . . Doua secole mal tarziu, printre ruinele Forului pasteau oile; oamenii care vorbeau despre suflet in loc de bogatii, creau o civilizatie completamente noua.

[ inapoi la indexul cu texte publicate ]


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.ignus.ro